• Головна
  • Здоров’я
  • Львівські хірурги врятували ногу поліцейській, яку збила нетвереза водійка

Львівські хірурги врятували ногу поліцейській, яку збила нетвереза водійка

Львівські хірурги врятували ногу поліцейській, яку збила нетвереза водійка

Операція тривала 15 годин

Хірурги львівської Лікарні святого Пантелеймона врятували ногу від ампутації 25-річній поліцейській, яку чотири місяці тому збила нетвереза водійка.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Поліцейська Ольга Бриндас з міста Яворів. Вдень 29 травня 2023 року вона перебувала на службі, саме виходила з приміщення міської ради, як на тротуар вискочив позашляховик і збив Ольгу. Згодом з’ясувалось, що водійка за кермом авта була п’яною.

Поліцейську каретою швидкої екстрено доправили до Львова.

Стан вкрай важкий: масивна крововтрата, відкритий перелом гомілкової кістки, три переломи стегна, травма м'яких тканин обличчя та грудної клітки. Найгірша ситуація з ногою. Через надважкий відкритий перелом з масивним дефектом м'яких тканин гомілки пацієнтка має прямі покази до ампутації”, — розповідають медики.

Впродовж 15-ти годин тривала операція. Лікарям таки вдалося зберегти ногу поліцейській.

Мені було так важко та боляче навіть просто лежати. Ще, крім того, перші 6 тижнів мені не можна було рухатися, аби таз зрісся. Тоді я мріяла хоч сісти та дуже боялася, що більше ніколи не зможу ходити”, — каже Ольга про свій стан після операції.

Але вже на другий місяць після ДТП поліцейська почала ходити на милицях.Нині довгий шлях до відновлення позаду. Ольга вже вдома, з родиною та знову стоїть на варті правопорядку.

Нагадаємо, У Львові у лікарні святого Луки розпочав роботу інноваційний реабілітаційний центр для важкопоранених військовослужбовців національної мережі RECOVERY. У ньому українські військовослужбовці зможуть відновлювати своє здоров’я за найвищими світовими стандартами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності