Львівські лікарі відновили функції рук пораненому парамедику

Львівські лікарі відновили функції рук пораненому парамедику

Військовий планує повернутися на фронт

Медикам Національного реабілітаційного центру «Незламні» вдалося повернути військовому можливість рухати руками.

Про це повідомило Перше медичне об’єднання Львова.

27-річний Павло Ребрій з Прикарпаття - парамедик у штурмовій групі. Воює уже дев’ять років. Важке поранення отримав під Авдіївкою - коли наші йшли на штурм. Уламками ворожої міни Павлові посікло обличчя, тулуб і кінцівки, розтрощило пальці, пробило печінку і діафрагму.

Побратими допомогли воїну накласти турнікет і він самотужки здолав 3 км до точки евакуації. У стабілізаційному пункті його екстренно прооперували, аби зупинити внутрішню кровотечу та зафіксували понівечені кінцівки. Далі були кілька лікарень в трьох різних містах. Після тривалого лікування саме кінцівки захисника залишались найбільш проблемним місцем. Пацієнт не міг рухати кистями.

"Ушкоджені променевий та ліктьовий нерви. Множинний перелом безіменного пальця. На середньому ампутація фаланги та відсутність суглоба. Променевий та ліктьовий нерви відповідають за процеси розгинання та згинання, забезпечують чутливість кисті і пальців," — розповідають лікарі.

Насамперед лікарі беруться відновлювати нерви.Крім того у пацієнта наявні множинні переломи в ділянці плеча, передпліччя та кисті. Найбільш проблемною ділянкою був середній палець: великий дефект кісткової тканини, вкорочення пальця та зруйнований суглоб. Хірурги зіставляють кістки середнього та вказівного пальця і рятують їх від ампутації. Потім вирішують застосувати метод подовження третього пальця. Встановлюють апарат зовнішньої фіксації та повільно через рівні інтервали часу розтягують його. Відсутній суглоб - протезують.

Спеціалістам вдається повністю відновити функції рук захисника. Наразі Павло працює із фахівцями з реабілітації. І після завершення процесу відновлення планує повернутися на фронт.

Нагадаємо, у Львові врятували чоловіка, пораненого на Донеччині. Чоловік поїхав велосипедом за гуманітаркою, а дорогою додому потрапив під мінометний обстріл. Лікарям вдалося зберегти пацієнтові руку, яку розтрощив снаряд.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності