• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські лікарі успішно прооперували 31-річну черкащанку, яка шість років не могла їсти

Львівські лікарі успішно прооперували 31-річну черкащанку, яка шість років не могла їсти

Львівські лікарі успішно прооперували 31-річну черкащанку, яка шість років не могла їсти

Їсти жінці заважала м’язова аномалія між стравоходом та шлунком

Хірурги Лікарні Святого Пантелеймона успішно прооперували 31-річну Любов Прокопенко з Черкас, яка протягом шести років не могла їсти. Через м’язову аномалію між стравоходом та шлунком, одразу після їжі жінка починала блювати. Про це написала пресслужба Першого медичного об’єднання Львова у четвер, 2 листопада.

За словами лікарів, проблеми з їжею у Любові Прокопенко почалися шість років тому. Жінка не могла нормально їсти, адже одразу після прийому їжі починала блювати. Протягом трьох років лікарі не могли поставити діагноз та навіть скеровували черкащанку до психіатрів.

Три роки тому медикам все ж вдалося з'ясувати причину недуги жінки, і їй поставили діагноз — ахалазія стравоходу. Це розлад моторики стравоходу, під час якого стравохідний сфінктер, який розташований між стравоходом та шлунком не розслабляється у відповідь на ковтання. Через це їжа не може потрапляти у шлунок і людина починає блювати. У Любові Прокопенко стравохідний сфінктер звузився до чотирьох міліметрів, через такий отвір їжа не могла пройти до шлунку. Попри те, що черкащанці поставили діагноз, оперувати її місцеві лікарі не наважувались, і протягом останнього року вона втратила 10 кг.

Жінку прооперували у львівській Лікарні Святого Пантелеймона. «Технічно операція є складною та ювелірною. Під час втручання хірурги розсікли м'язи, які затиснули отвір між стравоходом і шлунком, та сформували манжету, аби вміст стравоходу міг вільно проходити до шлунка та не повертався назад», — розповіли лікарі. Операція тривала годину і була успішною. Вже на третій день пацієнтка змогла їсти та поїхала додому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності