Проєкт пам’ятника Коновальцю у Львові доповнять

Пам'ятник Євгену Коновальцю

Конкурсне журі архітектурного конкурсу додало правки у проєкт. На пам’ятник-зброярню Євгену Коновальцю таки додадуть його зображення

У Львові журі архітектурного конкурсу на найкращий громадський простір із пам'ятником Євгену Коновальцю внесло правки у проєкт переможця. Команді архітекторів порекомендували таки додати зображення діяча на пам’ятник, повідомив у четвер, 28 березня, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. Раніше зображення Коновальця на пам’ятнику не було.

На пам’ятнику Євгенові Коновальцю таки буде його зображення

Згідно з опублікованими раніше фото проєкту майбутнього пам’ятника Євгенові Коновальцю, який мають розмістити біля Політехніки, не мав зображення діяча. Попри те, що переміг найбільш абстрактний варіант скульптури, архітектор Антон Коломєйцев зазначив, що зображення керівника ОУН на пам’ятнику таки буде.

“При подачі проєкту зупинились на найбільш абстрактній версії. Далі розпочнеться етап розробки проєкту і на ньому, залучаючи фахові кола та представників ініціативної групи, архітектори напрацюють різні варіанти передачі візуального образу Коновальця. Разом оберемо найбільш коректний і виважений варіант,” — написав Коломєйцев.

Окрім цього рекомендація додати зображення Коновальця на пам’ятник була і від журі, а ще такі рекомендації, як:

  1. Зробити більше натяків на зброю всередині зброярні для того, аби метафора проглядалась максимально швидко.
  2. Покращити доступність
  3. Максимально озеленити “врізану” кишеню — в`юнкі рослини, трава крізь мощення. Необхідно зберегти зелену оазу
  4. Використати шрифти Роберта Лісовського — сучасника Є. Коновальця, автора візуальної ідентичності ОУН

Нагадаємо, у Львові на архітектурному конкурсі на найкращий проєкт громадського простору із пам'ятником Євгену Коновальцю перед першим корпусом НУ “Львівська Політехніка”, переміг проєкт із пам’ятником у вигляді зброярні. Внутрішні елементи пам’ятника планують виготовити із перетопленого брухту ворожої техніки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності