Біля “Львівської Політехніки” встановлять пам’ятник Євгену Коновальцю

Новий простір біля Політехніки: створять пам’ятник Коновальцю— LVIV.MEDIA

Пам’ятник буде розміщений у новому громадському просторі. Середину пам’ятника виготовлять частково із перетопленого брухту ворожої техніки

У Львові на території НУ “Львівська Політехніка” облаштують громадський простір з пам’ятником Євгену Коновальцю. Таку пропозицію затвердили на архітектурному конкурсі, повідомив у понеділок, 25 березня, мер Львова Андрій Садовий.

Як йдеться в повідомленні, для вшанування пам’яті Євгена Коновальця створять пам’ятник-зброярню. Внутрішні елементи зброярні планують виготовити із перетопленого брухту ворожої техніки. “Зброярня власне стає ключовим елементом простору. Вона досі залишається відкритою, адже наша боротьба триває,” — зазначив Андрій Садовий.

Згідно з фото, вночі пам’ятник матиме підсвітку зсередини, а також на ньому буде цитата Євгена Коновальця: “У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у Націю”.

До слова, даний проєкт переміг в архітектурному конкурсі на найкращий проєкт громадського простору із пам'ятником Євгену Коновальцю перед першим корпусом НУ “Львівська Політехніка” на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця. Простір буде призначений для студентів та містян, а також для заходів із вшанування пам’яті Коновальця. Переможець конкурсу отримує 200 тисяч гривень на реалізацію проєкту. Фінансування конкурсу — за кошти благодійників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності