Під Львовом у річницю закликали виконувати заповіт засновника ОУН Коновальця

Під Львовом у річницю закликали виконувати заповіт засновника ОУН Коновальця

Вшанували пам'ять Євгена Коновальця зашківська громада, влада, представники патріотичних і військових організацій, вчителі та школярі місцевої школи, духовенство та працівники сільського музею

У Зашкові відзначили 132-річницю Дня народження Євгена Коновальця.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної ради.

Сьогодні 14 травня, у 132-річницю народження Євгена Коновальця, біля його родинної садиби у селі Зашкові, відбулося святкове віче, присвячене полковнику Армії УНР, команданту УВО, засновнику Організації українських націоналістів.

Вшанували пам'ять Євгена Коновальця зашківська громада, влада, представники патріотичних і військових організацій, вчителі та школярі місцевої школи, духовенство та працівники сільського музею.

«В Організації українських націоналістів була концепція будови держави з низів, від села. Зашків для історії є прикладом того, як будувати державу у маленькому селі, у маленькому середовищі, використовуючи наявні засоби. Євген Коновалець це зробив, – каже історик Микола Посівнич. – Розуміння, яке є в полковника Коновальця, в його заповіті і в його організації ми повинні перенести на сучасну Україну».

«Ми прийшли згадати Євгена Коновальця і всіх хлопців і дівчат із Збройних Сил України, з територіальної оборони, які зараз захищають Україну і йдуть в контрнаступ. І завдяки яким весь цивілізований світ може стримати ординську навалу, – зазначив депутат ЛОР Святослав Шеремета. – Наші бійці виховані на постаті, постулатах і на чині Євгена Коновальця. Завдяки Коновальцю і ОУН виросли покоління борців».

Нагадаємо, у Польщі на військовому цвинтарі представники Львівщини вшанували полеглих за незалежність України борців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності