• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові оголосили конкурс на проєкт громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю

У Львові оголосили конкурс на проєкт громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю

У Львові оголосили конкурс на проєкт громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю

Архітектори планують облаштувати простір на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця

У вівторок, 9 січня, Виконавчий комітет Львівської міськради оголосив Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю. Про це повідомила Львівська міська рада.

Згідно з проєктом, планується облаштувати простір перед першим корпусом Національного університету “Львівська політехніка”, на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця.

Термін реєстрації учасників — 21 січня. Подавати конкурсні проєкти можна до 11 березня.

Переможці конкурсу отримають грошові премії: перше місце — 200 тис. грн, друге — 150 тис. грн, третє — 100 тис. грн. Премії виплачуватимуть за кошти благодійників.

Ми бачимо наскільки вшанування таких людей, як Євген Коновалець, є важливим з точки зору сьогоднішньої боротьби українського народу і вшанування важливих історичних постатей. Ми очікуємо, що участь в конкурсі візьмуть багато архітекторів з різних міст України. Так само ми відкриті до того, щоб архітектори з діаспори взяли участь у конкурсі, і, можливо, проєктанти міжнародних архітектурних студій в колаборації з українськими архітекторами”, — розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, улітку 2023 року у Львові обрали місце для встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю. Його вирішили розмістити на території, яка примикає до Національного Університету „Львівська політехніка“, за згодою університету.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності