У Львові оголосили конкурс на проєкт Меморіального комплексу Українських Героїв

У Львові оголосили конкурс на проєкт Меморіального комплексу Українських Героїв

Результати конкурсу планують оголосити у квітні

У п’ятницю, 5 січня, Виконавчий комітет Львівської міськради оголосив Всеукраїнський архітектурний конкурс на проєктну пропозицію Меморіального комплексу військових поховань на вул. Мечнікова у Львові. Про це повідомив мер міста Андрій Садовий.

Термін реєстрації учасників — 21 січня, подавати конкурсні проєкти можна до 18 березня. На початку квітня будуть відомі результати конкурсу — до 12 квітня журі обере переможця.

Переможці конкурсу отримають грошові премії: перше місце — 500 тис. грн, друге — 300 тис. грн і третє місце отримає 200 тис. грн. Премії виплачуватимуть за кошти благодійників.

“Ми маємо берегти цю памʼять для майбутніх поколінь. Кожен, хто живе в Україні, у Львові має знати якою ціною сучасні Герої сьогодні захищають свою землю. Архітектурний комплекс має стати памʼяткою архітектури 21 століття, але також і місцем сили для кожного українця”, — написав Садовий.

Нагадаємо, у травні 2022 року міська рада прийняла рішення щодо проведення архітектурного конкурсу на облаштування меморіалу. Виконком ЛМР запропонував візуалізацію майбутнього меморіалу, яку архітектори можуть взяти за основу при розробці власних варіантів. Управління архітектури міськради пропонувало, аби на могилах воїнів стояли козацькі хрести.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності