У Львові встановлять меморіальні дошки двом полеглим військовим

У Львові встановлять меморіальні дошки двом полеглим військовим

Меморіальні таблиці встановлять на фасадах навчальних закладів, де навчались Герої

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив встановлення меморіальних таблиць учасникам бойових дій Івану Тимціву та Юрію Кошовському на фасадах закладів освіти міста. Про це 5 грудня повідомила Львівська міська рада.

Меморіальну таблицю учаснику бойових дій Івану Тимціву встановлять на фасаді ліцею № 46 ім. В’ячеслава Чорновола на вулиці Науковій, 90.

Десантник Іван Тимців (позивний “Австрієць”) загинув 14 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання біля Соледару на Донеччині.

Іван народився у Львові. Навчався у ліцеї № 46 імені В’ячеслава Чорновола Львівської міської ради. Здобув вищу освіту у Національному університеті “Львівська політехніка”. Також закінчив кафедру військової підготовки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Був активістом, брав участь у діяльності громадської організації “Сокіл” та партії “Свобода” . Брав активну участь у Революції Гідності, зокрема, він був одним із організаторів “Львівського Євромайдану”.

З 2014-го займався волонтерством. Влітку 2015 року поїхав в зону АТО добровольцем у складі батальйону “Карпатська Січ”. Воював у Пісках під Донецьком. Коли почалася повномасштабна війна, Іван з перших днів вирушив захищати Батьківщину у складі 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Воював у гарячих точках Миколаївщини, Херсонщини та Донеччини. Поховали захисника у рідному Львові на Личаківському цвинтарі.

Меморіальну таблицю учаснику бойових дій Юрію Кошовському розмістять на фасаді ліцею ім. Івана Пулюя на вулиці І. Пулюя, 16.

Юрій Кошовський (позивний “Гопник”) народився 23 травня 2000 року у Львові. Навчався у Ліцеї імені Івана Пулюя Львівської міської ради. Закінчив Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва міста Львова. Працював старшим менеджером у мережі магазинів «Bloods Vapes». У вільний час захоплювався стрільбою.

Із перших днів повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав української армії. Проходив військову службу у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Брав участь у боях за місто Краматорськ Донецької області. Юрій загинув 7 грудня 2022 року в бою з окупантами біля села Ямполівка на Донеччині.

Додамо, 6 грудня Львівщина прощається із чотирма захисниками: Володимиром Сачалою, Андрієм Шевченком, Богдано Дмитриком, Олександром Іванічкіним.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності