• Головна
  • Україна
  • В Україні вперше створять Національне військове меморіальне кладовище

В Україні вперше створять Національне військове меморіальне кладовище

В Україні вперше створять Національне військове меморіальне кладовище

Кладовище мають створити у Гатненській громаді під Києвом

Кабінет Міністрів затвердив реалізацію проєкту з будівництва Національного військового меморіального кладовища на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області.

Про це повідомив перший заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

«Місце розташування було обрано за такими критеріями: загальна площа земельної ділянки має бути більше ніж 100 гектарів з урахуванням санітарних норм та можливістю будівництва меморіального комплексу, зручна локація з наявним громадським транспортом, можливість проведення офіційних церемоніальних заходів. І найголовніше – ділянка не повинна мати юридичних перепон, які здатні зупинити будівництво НВМК», — зауважив Олександр Порхун.

НВМК включатиме комплекс споруд та площ:  військове кладовище, музей, ритуальну будівлю, сучасний крематорій та інші необхідні споруди для організації почесних поховань. Комплекс поєднуватиме в собі як традиційні поховання, так і поховання в колумбарії.

Наразі державною установою “Національне військове меморіальне кладовище” оголошено конкурс на ескізний проєкт. У держбюджеті у 2023 році передбачено 65 млн гривень на будівництво НВМК.

“Вже після затвердження ескізного проєкту ми будемо розуміти, скільки буде коштувати саме будівництво Національного військового меморіального кладовища, і далі будемо закладати у державний бюджет на 2024 рік відповідні кошти”, — зазначив він.

Зауважимо, Національне військове меморіальне кладовище створюється вперше в історії нашої держави. За основу брали Арлінгтонський національний цвинтар ( штат Вірджинія, США).

Поховання тут здійснюватимуться за згодою родин полеглих Захисників і Захисниць України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності