Книгарню на місці колишніх залізничних кас створюватиме видавництво “Човен”

Фото ілюстративне

За облаштування книжкового простору на вул. Гнатюка змагалися три видавництва

У понеділок, 23 жовтня, конкурсна комісія з визначення інвестора обрала переможця конкурсу щодо створення книгарні на вул. Гнатюка, 20-22. Ним стало видавництво «Човен». Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Інвестиційний конкурс щодо створення книгарні на вул. Гнатюка оголосили 17 грудня 2021 року. Учасники подавали заявки на створення сучасної креативної книгарні культурного спрямування до першого лютого 2022 року. Уже восьмого лютого 2022 року оголосили список учасників конкурсу. За право облаштування книжкового простору змагалися три видавництва: “Дух і Літера”, “Видавництво Старого Лева” та видавництво «Човен».

Через повномасштабне вторгнення конкурс торік призупинили, проте у серпні цього року відновили. 23 жовтня інвестиційна комісія обрала переможця — видавництво репортажної та документальної літератури “Човен”.

“Наступний крок — затвердження переможця та підписання договору”, — зазначив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Відтак видавництво “Човен” займатиметься створенням книгарні на вулиці Гнатюка, 20-22, де раніше були залізничні каси. Загальна площа приміщень першого поверху складає 382,2 кв. м. За умовами конкурсу, простір книгарні міститиме зал для читання, коворкінг та конференц-зал.

Головними завданнями цього простору будуть:

  1. Продаж книг, періодики різних видів і жанрів у форматі книгарні (не менше 50% книг асортименту книгарні повинні бути філософської, культурологічної, історичної, політологічної, літературознавчої, релігійної та гуманітарної тематики, природничих та точних наук, архітектури та урбаністики).
  2. Організація та проведення тематичних зустрічей, конференцій, презентацій, пресконференцій, читань з метою популяризації україномовного продукту.
  3. Організація та проведення навчань, семінарів, майстер-класів, зокрема курсів письменницької майстерності, літературних резиденцій тощо.
  4. Науково-дослідна та науково-виробнича діяльність.

Довідково:

ТОВ «Видавництво Львівського медіафоруму» (ТМ «Човен») — видавництво репортажної та документальної літератури, спеціалізується на літературному репортажі й есеїстиці, біографічній та історичній літературі, виданнях про медіа та науку. Засновниками видавництва є Остап Процик та Ігор Балинський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності