• Головна
  • Культура
  • Книга львів'янки Людмили Калабухи перемогла на літературному конкурсі імені Леся Мартовича

Книга львів'янки Людмили Калабухи перемогла на літературному конкурсі імені Леся Мартовича

Книга львів'янки Людмили Калабухи перемогла на літературному конкурсі імені Леся Мартовича

Це перша українська книжка про війну, яку переклали на англійську мову і продають на платформі AMAZON

Книга львівської письменниці Людмили Калабухи «Зробіть НАВПАКИ: життя та продажі ДО і ПІД ЧАС ВІЙНИ» здобула перемогу В рамках VII Всеукраїнського літературного конкурсу імені Леся Мартовича. Написану та видану влітку 2022 року книгу номінувала на конкурс директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука Тетяна Пилипець.

Написана в жанрі документалістики оповідь на основі тисяч годин інтерв’ю з українськими підприємцями пройшла відбір від Українського інституту книги та в кінці жовтня буде представлена на найпрестижнішому міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті на Майні Frankfurter Buchmesse-2023. Це перша й поки що єдина книга українського письменника про війну, яка в англійському перекладі продається на AMAZON.

«Ідею перекласти книгу англійською подали мені читачі. Вони писали, що мої книги - це єдині книги, які вони повезли із собою в невідомість. Тому люди, які їх прихистили та допомагають за кордоном, дуже зацікавилися і хотіли почитати. Їх вражали історії українських підприємців. Як наші люди під обстрілами, в блекаут, інколи втративши все, відновлюють свій бізнес наново, зберігають та створюють робочі місця, виконують зобовʼязання перед клієнтами та партнерами», — розповіла авторка.

Людмила Калабуха — почесна амбасадорка ООН з розвитку жіночого підприємництва, експертка продажів державної програми з підтримки українського підприємництва Дія. Її перша книга «Почніть говорити «НІ» увійшла в топ-10 кращих книг України 2017 за версією 19 Всеукраїнського рейтингу «Краща Книжка Року», готується до друку 11 видання. Друга книга «Коли говорити «ТАК» виборола перемогу у номінації «Вибір читачів» в рамках конкурсу Краща Книга України 2020 за версією КВU Avards 2020. Третя книга авторки «Зробіть НАВПАКИ: життя та продажі ДО і ПІД ЧАС ВІЙНИ» отримала вісім номінацій на здобуття літературних премій.

Культура

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності