• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові нагородили переможців конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва

У Львові нагородили переможців конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва

У Львові нагородили переможців конкурсу журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва

У порівняні з минулим роком призовий фонд вдалося збільшити утричі

У Львові провели Конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва.

Про це на своїй сторінці написав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

У порівняні з минулим роком призовий фонд вдалося збільшити утричі.

Цьогоріч переможцями стали:

  • Гран-прі: Мар'яна Пєцух (hromadske).
  • Матеріал, розміщений в онлайн-медіа: Любов Добжанська (“Громада”).
  • Матеріал, розміщений в друкованому медіа: Сорока Галина (“Наш край”).
  • Матеріал, розміщений у телеефірі: Олесь Яремко (ТРК “Перший Західний”).
  • Матеріал, розміщений у радіоефірі: Неля Прихідько (Телерадіокомпанія “Сокаль”).

“У час великих змін злочинно стояти осторонь”. – Так писав Тарас Матвіїв – журналіст, громадський активіст, захисник, новітній Герой України, в одному зі своїх блогів. Дякую усім журналістам, які у своїй праці не стоять осторонь, а пишуть літопис вчинків найбільш гідних людей, які живуть у нашій державі, і борються або боролися за її завтра”. — зазначає Максим Козицький.

Конкурс журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва провели вдруге. У порівняні з минулим роком призовий фонд вдалося збільшити утричі.

“Це наша вдячність журналістам за те, що розповідають про вчинки наших захисників і захисниць щиро, нешаблонно, живо та професійно”, - зазначив очільник ОВА.

Максим Козицький також висловив вдячність батькам Тараса.

“Ви є прикладом для нас усіх, як потрібно пам’ятати про своїх рідних і як продовжувати їхню справу. Вічна шана всім Героям, які повернулися на щиті. Як казав Тарас Матвіїв: «Смерті нема – є лише повернення»”, - резюмував Максим Козицький.

Додамо, що одна з переможниць конкурсу журналістських робіт імені Тараса Матвіїва вирішила віддати премію на потреби ЗСУ.

Головна редакторка газети «Наш край» Галина Сорока повідомила про це під час нагородження. Її відзначили як найкращу у номінації «Матеріал, розміщений в друкованому медіа» завдяки публікації «Кшиштоф Мушак – воїн, азовець, патріот України!».

Перемогу в обласному конкурсі журналістських робіт імені Героя України Тараса Матвіїва Галина Сорока присвятила нашим воїнам, а виручені кошти скерує на їхні потреби.

Нагадаємо, конкурс розпочався 6 червня. Він створений для підтримки журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанування військових подвигів різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині.

Конкурс проводився у двох напрямках: матеріал розміщений в електронному або друкованому ЗМІ; матеріал розміщений у теле-, радіоефірі. Переможцям конкурсу виплачується премія з обласного бюджету у розмірі 50 тисяч гривень.

Торік бюджет конкурсу становив 100 тисяч гривень, а конкурсна комісія визначила двох переможців. Цього року загальний бюджет – 300 тисяч гривень.

Загалом 41 медіаматеріал подали учасники цьогорічного конкурсу,

Довідково:

Тарас Матвіїв – журналіст, громадський діяч, військовий волонтер, лейтенант ЗСУ, Герой України. Служив у 24 ОМБр імені короля Данила. Загинув 10 липня 2020 року, коли рятував побратимів з-під мінометного обстрілу. Обласний конкурс журналістських робіт має на меті відзначити та підтримати журналістів – авторів матеріалів на військову тематику, вшанувати військові подвиги різних військових підрозділів та військ, які дислокуються на Львівщині. Крім цього, він спрямований на патріотичне виховання майбутніх поколінь на прикладі подвигів українських захисників, таких як Тарас Матвіїв. Конкурс проводять в межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності