У Золочеві на Львівщині шукають охочих перевтілитися в Коновальця та Вітовського

У Золочеві на Львівщині шукають охочих перевтілитися в Коновальця та Вітовського

Молоді мешканці громади зможуть отримати нагороду за відтворення образу одного з учасників січового руху

Молодь Золочівщини запрошують долучитися до просвітницької кампанії на честь 160-ліття засновника січового руху Кирила Трильовського. Мешканців громади заохочують перевтілитися в історичних постатей: Євгена Коновальця, Олену Степанів, Софію Галечко, Дмитра Вітовського чи Віктора Курмановича. Про це у вівторок, 9 січня повідомила Золочівська міська рада.

Кирило Трильовський — відомий політичний та культурно-освітній діяч, засновник товариства “Січ” і січового руху в Галичині. На шосте травня 2024 року припадає 160 річниця від народження Трильовського, і Львівська обласна рада оголосила цей рік роком на його честь.

“Ми хочемо зробити в травні в Золочеві святкові урочистості, вшанування, і на цих заходах буде концерт, будуть вірші й пісні. Ми хочемо сказати не тільки про Трильовського, адже бачимо такий мотив: від січового стрілецтва через УПА до новітніх героїв української армії. Січові стрільці були перші, які відродили військову силу українців з часів Полтави. І ми хочемо в тих заходах показати п’ять постатей, які служили в УСС”, — розповів у коментарі LVIV.MEDIA секретар Золочівської міськради Олег Сидорович.

Охочі перевтілитися отримають шанс здобути нагороду за фото в образі та взяти участь у святковому концерті. Зокрема для участі потрібно:

  • відтворити образ когось із запропонованих історичних постатей
  • зробити фото
  • надіслати фото на адресу: [email protected], вказавши свої ім’я та прізвище, навчальний заклад чи місце роботи.

“У нас є робоча група, яка з текстів їх вибраних творів візьме 2-3 речення й напише, хто що має говорити. І в кого вдасться гарне перевтілення й нормальний текст, той буде запрошений на концерт і візьме участь в наших заходах. Водночас якщо людина себе виставить, але не пройде, то все одно ми її вшануємо у Золочеві й чимось нагородимо за участь. Адже це цікаво для молоді, це про їхніх ровесників. Коли почалися визвольні змагання в 1914 році, то постаті, про які ми говоримо, були молодими людьми близько 20-22, максимум 25 років. І ми хочемо, щоб та людина в образі під час заходів вийшла на сцену й сказала про себе й свою епоху до ровесників: як вони себе позиціонують і для чого взагалі вони пішли служити у війську”, — пояснив Олег Сидорович.

Концерт попередньо готують на неділю 19 травня. Для створення відчуття епохи організатори також прагнуть знайти відзнаки УСС та пошити форму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності