• Головна
  • Війна
  • Росіяни ракетним ударом зруйнували термінали з агропродукцією в порту Південний

Росіяни ракетним ударом зруйнували термінали з агропродукцією в порту Південний

ракетний удар

Ракетний удар зруйнував місткості з агропродукцією, що мала йти на експорт до країн Азії та Африки

У п’ятницю, 19 квітня, Росія атакувала два термінали в порту Південний — один із терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії "Дельта Вілмар", повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Чергова спроба Росії знищити портову інфраструктуру та зупинити експорт агропродукції. Ракетний удар зруйнував ємності з агропродукцією, що мала йти на експорт до країн Азії та Африки", — йдеться в повідомленні.

Як повідомили у Мінвідновлення, росіяни зруйнували два термінали в порту Південний, які спеціалізуються на перевалці агропродукції. Один з терміналів належить всесвітньо відомій сінгапурській компанії "Дельта Вілмар", яка працює в Україні з 2004 року та володіє також кількома заводами з перероблення агропродукції. Це понад 300 млн доларів інвестицій та майже 1000 робочих місць, додали в Мінвідновлення.

До слова, це вже 39 атака Росії по об'єктах портової інфраструктури Одеської області — пошкоджено та частково знищено 215 об'єктів, 153 транспортні засоби, 8 цивільних суден, постраждало 26 цивільних осіб.

"З часів як Росія вийшла з зернової угоди, вона систематично атакує порти з метою припинити експорт української агропродукції на світові ринки. Лише сильні системи ППО здатні зупинити агресора в своїх намірах знищити портову інфраструктуру і підірвати продовольчу безпеку світу. Адже Україна була, є і залишається гарантом безпеки і топовим експортером агропромислової продукції", — йдеться в повідомленні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності