• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала колаборанта, який здавав росіянам своїх односельців

СБУ затримала колаборанта, який здавав росіянам своїх односельців

На Харківщині Служба безпеки України затримала колаборанта

Правоохоронці не дали зловмиснику втекти на тимчасово окуповані території

Служба безпеки та поліція викрили мешканця Харківщини, який стежив за бійцями ЗСУ та чергував на російських блокпостах під час боїв за Харків. При цьому правоохоронці не дали зловмиснику втекти на тимчасово окуповану територію України, повідомила 19 березня Служба безпеки України.

Зловмисником виявився мешканець Харківщини, який під час боїв за обласний центр співпрацював з росіянами. Він добровільно обходив фронтову територію області й фіксував місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ. Усю отриману інформацію він передавав командуванню російських військ, які воювали на Ізюмському напрямку.

Після окупації частини регіону росіяни залучали його до чергування на російських блокпостах. Для цього фігуранту видали автомат АК-74 з боєприпасами та військову форму російського зразка. Він допомагав агресорам виявляти учасників руху опору, які діяли на території області. Володіючи інформацією про українських патріотів-односельців, він здавав їх загарбникам під час зупинки автомобілів на ворожих блокпостах.

На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомили про підозру у пособництві державі-агресору, а також у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану. Наразі затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності