• Головна
  • Україна
  • У Хмельницькому затримали колаборанта, який годував «кадирівців» на Миколаївщині

У Хмельницькому затримали колаборанта, який годував «кадирівців» на Миколаївщині

Колаборанта затримали у Хмельницькому, фото СБУ

Чоловік втік на Хмельниччину як переселенець після того, як його село деокупували ЗСУ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила у Хмельницькій області колаборанта, який розгорнув польову кухню для «кадирівців» у період боїв за Миколаїв — під час того, як частина Миколаївської області була під окупацією. Про викриття колаборанта повідомило Головне управління СБУ в Хмельницькій області.

Як сказано в повідомленні, опублікованому в понеділок, 26 лютого, колаборантом виявився мешканець селища Новопетрівка Снігурівського району. Під час захоплення громади він у своєму домогосподарстві розгорнув польову кухню для угруповань «кадирівців», які зайшли до цього села. Крім того, він також возив їжу окупантам в окопи.

Крім того, за інформацією СБУ, чоловік ремонтував військову техніку «кадирівців», які чергували на блокпостах та розграбовували приватні оселі місцевих жителів. Надалі загарбники використовували відремонтований транспорт для втечі та вивезення викраденого майна на територію Росії.

За інформацією правоохоронців, після звільнення селища від окупантів чоловік переїхав до Хмельницького як переселенець. У такий спосіб він намагався «залягти на дно» та уникнути правосуддя. Однак працівники СБУ викрили зловмисника та встановили його місце тимчасового проживання.

СБУ має намір оголосити чоловікові про підозру в колабораціонізмі. Йому загрожує до п’яти років в’язниці з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності