• Головна
  • Україна
  • За кілька годин після арешту за міністра Миколу Сольського внесли 75 млн грн застави

За кілька годин після арешту за міністра Миколу Сольського внесли 75 млн грн застави

Микола Сольський, фото «Укрінформу»

Раніше адвокат Сольського заявляв, що сума застави для нього є «непідйомною»

Міністр аграрної політики Микола Сольський, якого вранці 26 квітня суд арештував на два місяці, вийшов з СІЗО, оскільки за нього внесли 75,7 тис. грн застави, повідомив його адвокат Назар Кульчицький у коментарі «Суспільному».

Хто саме вніс заставу за міністра — невідомо. Після виходу з СІЗО Сольський зобов'язаний прибувати на вимогу до детектива НАБУ, слідчого чи суду, не відлучатись з Києва, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт та інші документи, носити електронний браслет. Міністрові також заборонили спілкуватися зі своїм заступником Маркіяном Дмитрасевичем, який також фігурує в цій справі.

Про те, що Сольський вийшов з-під варти, повідомило Міністерство аграрної політики. «Миколу Сольського звільнено з-під варти і він продовжує виконувати повноваження міністра аграрної політики та продовольства України», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вранці 26 квітня суд арештував Сольського з правом вийти під заставу. Адвокати міністра заявляли, що сума застави для нього «непідйомна».

Сольського підозрюють у незаконному заволодінні землею на Сумщині. Правоохоронці стверджують, що схема виглядала так: учасникам АТО дають землю, а вони зобов’язуються здати її в оренду приватному холдингу. Сольський заявив, що справа стосується періоду, коли він був адвокатом, а не міністром чи головою аграрного комітету парламенту.

Ввечері 25 квітня Сольський подав у відставку. Відповідну заяву Верховна Рада має розглянути на найближчому засіданні. Якщо парламент не підтримає заяву, то Сольський продовжить працювати міністром аграрної політики.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності