• Головна
  • Україна
  • Виконавча служба арештувала усе майно й рахунки колишнього голови Верховного Суду Князєва

Виконавча служба арештувала усе майно й рахунки колишнього голови Верховного Суду Князєва

Усе майно й рахунки ексголови Верховного Суду Князєва арештоване

Мін’юст арештував майно Князєва аби стягнути в держбюджет майже 1 млн грн — вартість незаконного подарунку, який отримав ексголова Князєв

Державна виконавча служба арештувала усе майно та рахунки колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва. До бюджету стягнуть майже 1 млн грн — вартість подарунка, який колишній голова ВС отримав незаконно. Про це у середу, 24 квітня, повідомили у Міністерстві юстиції.

За словами заступника Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрія Гайченка, рішення конфіскувати майно та арештувати банківські рахунки пов’язане з невиконанням Князєвим постанови Печерського районного суду Києва про конфіскацію в дохід держави 906 600 грн, які Всеволод Князєв отримав як незаконний подарунок.

“У разі відсутності грошових коштів на рахунках боржника, та у разі виявлення належного на праві власності боржнику рухомого та нерухомого майна, державним виконавцем буде вжито заходів щодо звернення стягнення на виявлене майно боржника, на яке згідно із законом можливо звернути стягнення,” — зазначив Андрій Гайченко.

Суддя отримав незаконний подарунок у вигляді оренди квартири

Відомо, що суддям заборонено приймати подарунки, вартість яких перевищує два прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Натомість Князєв, порушуючи цю заборону, отримав подарунок у вигляді оренди квартири в Печерському районі Києва (район Липки) площею 133 квадратних метри за нижчою ціною від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

Окрім того відомо, що Князєв зареєстрував 4 одиниці нерухомого майна у Миколаєві та області.

Нагадаємо, наприкінці січня цього року за ексголову Верховного Суду внесли понад 18 млн грн застави. Окрім того, пізніше Всеволода Князєва відсторонили від правосуддя.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності