• Головна
  • Україна
  • Колишнього радника Офісу президента Артема Шила арештували з правом застави

Колишнього радника Офісу президента Артема Шила арештували з правом застави

Артема Шила взяли під варту, фото Олега Новікова

Шило може вийти під заставу, якщо внесе 30 млн грн

Вищий антикорупційний суд арештував на два місяці з правом вийти під заставу колишнього радника Офісу президента Артема Шила, якого підозрюють у розкраданні грошей «Укрзалізниці».

Шило перебуватиме під вартою до 31 травня 2024 року, якщо не внесе заставу. Він також може вийти зі слідчого ізолятора, якщо внесе 30 млн грн застави. В такому разі на нього буде покладено низку спеціальних обов’язків, як-от здати закордонні паспорти, носити електронний браслет тощо.

Водночас сторона обвинувачення просила взяти Шила під варту з альтернативою понад 50 млн грн застави. Як повідомила антикорупційна організація Transparency International, на судовому засіданні з обрання Артему Шилу запобіжного заходу прокурор зауважив, що підозрюваний може переховуватися, зважаючи на його майновий стан і можливість виїжджати за кордон. Також можливі ризики впливу на свідків, бо члени злочинної групи під час негласних розшукових слідчих дій посилались на звʼязки Шила з Офісом президента, віцепремʼєром тощо. А ще, Шило нібито може вчинити інші злочини, бо в розмовах зі спільниками він казав, що «Укрзалізниця» його більше не цікавить, цікавішим є гральний бізнес та «оборонка».

Оновлено. За ексрадника Офісу президента Шила внесли заставу.

Артем Шило: що відомо про його справу

2 квітня працівники НАБУ затримали колишнього радника Офісу президента Артема Шила. 3 квітня йому, та ще шістьом його спільникам оголосили підозру в розкраданні 94,7 млн грн «Укрзалізниці» на сфабрикованій закупівлі.

За інформацією правоохоронців, з червня по грудень 2022 року Артем Шило, якого називають лідером злочинної групи, — з допомогою підконтрольних службових осіб «Укрзалізниці» організував закупівлю силових трансформаторів. Угоду про закупівлю уклали із наперед визначеною компанією, і купили техніку за цінами, завищеними майже вдвічі.

Окрім Шила, у цій справі затримали ще трьох його спільників.

Артем Шило народився в Харкові. розпочав кар'єру в СБУ у 2012 році. В 2016-му перевівся у Київ у департамент протидії кіберзлочинам. У 2021 році був звільнений зі СБУ. Протягом року був серед радників Офісу президента.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності