• Головна
  • Новини Львова
  • Арештований росіянин у Львові з в’язниці видурював гроші на допомогу пораненим бійцям ЗСУ

Арештований росіянин у Львові з в’язниці видурював гроші на допомогу пораненим бійцям ЗСУ

Арештований росіянин у Львові з в’язниці видурював гроші

Шахрая спершу арештували через незаконне виготовлення та зберігання зброї

У Львові росіянина, громадянина України В'ячеслава К. судили за шахрайство. Чоловік розміщував у Facebook благодійні збори нібито на допомогу пораненим військовим, а надіслані на картку гроші привласнював. Реалізувати шахрайську схему чоловік вирішив, перебуваючи у в’язниці. Галицький районний суд Львова засудив В'ячеслава К. до одного року ув’язнення, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у середу, 3 квітня.

Шахрай встиг обдурити п’ятьох людей

За матеріалами справи, протягом травня-червня 2023 року В'ячеслав К. перебував у Львівській установі виконання покарань №19 на вул. Городоцькій, під час того, як його судили за незаконне виготовлення та зберігання зброї. Тоді він змовився з іншим в’язнем, щоб заробити на шахрайстві. Спільники створили обліковий запис у Facebook під фейковим іменем та опублікували там оголошення про збір грошей на допомогу пораненому військовому ЗСУ. До фіктивного збору долучилися п‘ятеро потерпілих, вони надіслали шахраям суми від 100 до 4000 грн. Загалом зловмисники отримали 6000 грн та розподілили їх між собою.

Після того, як В'ячеслав К. викрили на шахрайстві він розкаявся, визнав свою провину та добровільно повернув потерпілим гроші. Галицький районний суд Львова визнав чоловіка винним та засудив його до одного року ув’язнення. На цей вирок обвинувачений може подати апеляцію. До слова, перед цим росіянина засудили до п’яти років позбавлення волі за незаконне виготовлення та зберігання зброї, а також за погрози вбивства, проте звільнили від покарання, замінивши ув’язнення іспитовим строком.

Нагадаємо, у Львові суд покарав трьох грабіжників за розбійний напад на свою заможну роботодавицю.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності