Суд у Львові призначив тривалі терміни ув’язнення трьом грабіжникам

Суд у Львові призначив тривалі терміни ув’язнення трьом грабіжникам

Двоє зі злочинців “навели” третього на маєток своїх заможних роботодавців

Личаківський суд покарав тривалим позбавленням волі мешканців Львова Юрія Л., Романа Ш. і Марту Д. за розбійний напад на Ірину М. Двох чоловіків засуджено до 11 років позбавлення волі, а їхню спільницю — до 9 років. В усіх трьох буде конфісковане їхнє майно. Про це йдеться у матеріалах судового процесу, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Охоронець і масажистка виявилися навідниками

За даними слідства, 30 січня 2021 року Роман Ш. і Марта Д., які працювали на господарстві у потерпілої охоронцем і масажисткою, стежили за своєю працедавицею і повідомляли про її пересування своєму спільнику. Ввечері того ж дня, коли потерпіла залишилася в будинку сама, виконавець злочину проник в її будинок і напав на неї. Коли жінка спробувала зателефонувати за допомогою, розбійник залякав її предметом, схожим на пістолет з глушником. Після цього він вирвав з руки жінки айфон і, пригрозивши насильством, змусив її віддати йому всі цінні речі та гроші, які були в неї в сумці.

Після цього зловмисник запитав жінку, де в будинку знаходиться сейф і почувши запевнення, що його немає, вдарив свою жертву кулаком в голову, збив її з ніг і, діставши ніж, двічі вдарив ним жінку в ліве стегно. Внаслідок цього жінка отримала легкі тілесні ушкодження голови та ноги.

Побоюючись за своє життя, потерпіла повідомила злочинцю, де в будинку знаходиться сейф і відчинила його грабіжнику. Здобиччю злочинця стали 70 000 доларів, 500 євро, п’ять злитків золота загальною 400 грамів, а також, ювелірні прикраси.

Після цього зловмисник наказав жінці зняти з себе і віддати йому дві дорогоцінні каблучки. Грабіжник також змусив жінку відчинити одну із тумбочок комода, з якої він забрав п’ять пам’ятних монет вартістю 15 000 грн.

Лише один підсудний частково визнав свою вину

На суді Юрій Л. частково визнав свою вину. Він зізнався в проникненні в будинок і нападі на жінку, але заперечував факт насильства та заволодіння майном в особливо великих розмірах. Він також заперечив причетність до організації розбійного нападу двох спільників. Спільники грабіжника заперечували свою причетність і наполягали, що мають алібі.

Однак суд не погодився з аргументами обвинувачених. Як зазначається в матеріалах справи, нападник не був знайомий з родиною потерпілої, ніколи не бував в їхньому домоволодінні, а тому не міг знати, що воно обнесене огорожею, на території є неагресивний собака, що охоронна сигналізація буде відключена тощо. Його захисники також не змогли пояснити, як саме він спланував напад, чому вирішив скоїти напад саме в той час, коли на зміні буде саме його спільник, звідки йому стало відомо про готівкові кошти у сейфі.

Розглянувши зібрані слідством докази та свідчення свідків, суд вирішив, що вони підтверджують злочинні дії підсудних. Суддя Дмитро Рудаков визнав Юрія Л. і Романа Ш. винними в організації та здійсненні розбійного нападу і покарав їх 11 роками позбавлення волі з конфіскацією майна. Марту Д. також визнали винному у цих злочинах і засудили до дев’яти років позбавлення волі. Засуджені також мають відшкодувати потерпілій завдані збитки і виплатити компенсацію за моральні страждання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності