• Головна
  • Україна
  • Ексраднику Офісу президента і його спільникам повідомили про підозру у розкраданні понад 94 млн грн

Ексраднику Офісу президента і його спільникам повідомили про підозру у розкраданні понад 94 млн грн

Артем Шило

Окрім Артема Шила у привласненні грошей “Укрзалізниці“ підозрюють ще шістьох людей

НАБУ та САП повідомили ексрадникові Офісу президента Артемові Шилу та шістьом його спільникам про підозру в розкраданні грошей “Укрзалізниці“. Зловмисники привласнили понад 94,7 млн грн на сфабрикованій закупівлі. Наразі затриманим учасникам злочинної групи обирають запобіжні заходи, повідомила пресслужба САП у середу, 3 квітня.

Закупили трансформатори у компанії, яка має зв’язки з Росією

За даними правоохоронців, з червня по грудень 2022 року Артем Шило — лідер злочинної групи, — з допомогою підконтрольних службових осіб АТ “Укрзалізниця” організував закупівлю силових трансформаторів. Угоду про закупівлю уклали із зарання визначеною компанією, і купили техніку за цінами, завищеними майже вдвічі.

“Він організував підготовку та направлення до УЗ листа “Щодо загроз державній безпеці”, який став підставою для відхилення пропозицій інших учасників закупівлі зі значно вигіднішими ціновими умовами”, — повідомили у НАБУ. Щобільше, компанію-переможця контролює громадянин Республіки Білорусь, який має зв’язки з Росією. Через цю схему протягом 2022-2024 років “Укрзалізниця“ втратила близько 94,7 млн грн.

Підозрюють сімох учасників злочинної групи

Станом на 3 квітня, НАБУ та САП повідомили про підозру сімом людям, причетним до розкрадання коштів товариства. Серед них:

  • лідеру організованої групи Артем Шило;
  • двоє учасників організованої групи;
  • колишній заступник Філії “Центр забезпечення виробництва” АТ “Укрзалізниця”;
  • заступник директора з економічної та інформаційної безпеки Апарату АТ “Укрзалізниця”;
  • особа, яка діяла від імені власника компанії-постачальника;
  • підлеглий Артема Шила.

Наразі правоохоронцям вдалося затримати Артема Шила та трьох його спільників. Їм усім обирають запобіжні заходи. Крім того, правоохоронці встановлюють, чи не причетна злочинна група до інших злочинів.

Нагадаємо, 2 квітня працівники НАБУ затримали колишнього радника Офісу президента Артема Шила. Суд наклав арешт на 53 млн грн компанії-постачальника, власник якої діяв у змові з Артемом Шилом.

До слова, у лютому НАБУ викрило дев’ятьох осіб, які заробляли на закупівлях "Укрзалізниці". За підрахунками слідчих, розмір збитків становив 11,4 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності