• Головна
  • Війна
  • Міноборони оцінює утримання одного українського воїна в 1,2 млн грн на рік

Міноборони оцінює утримання одного українського воїна в 1,2 млн грн на рік

Міноборони оцінює утримання одного українського воїна в 1,2 млн грн на рік

Це орієнтовна сума, яка не включає витрати на зброю

Міністерство оборони України оцінило річне утримання одного військового орієнтовно в 1,2 млн грн станом на 2024 рік. Сума не охоплює витрати на зброю. Про це розповів заступник Міністра оборони Юрій Джигир в інтервʼю для Bloomberg.

Мобілізація і витрати

Юрій Джигир розповів в інтервʼю, що вартість мобілізації, спрямованої на посилення виснажених військових частин, залежатиме від рішень повʼязаних з ротацією підрозділів, надходженням допомоги від союзників і кількістю щомісячно призваних військовослужбовців.

Міністерство також працює з американськими колегами в рамках зусиль з розв'язання проблем щодо того, як українські сили зберігають та застосовують західні боєприпаси, сказав Джигир, посилаючись на шість інспекцій на військових об'єктах, які перевіряли, як зберігалися певні види зброї. Він назвав вартість утримання одного солдата без зброї. Це 1,2 млн грн або 30 тис. доларів” — йдеться в тексті Bloomberg.

До слова, Міноборони оновило список хвороб, з якими чоловіків визнаватимуть придатними до служби. Новий перелік набув чинності у суботу, 4 травня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності