• Головна
  • Україна
  • Керівник держпідприємства незаконно вирубав дерева у Чорнобильській зоні на 59 млн грн

Керівник держпідприємства незаконно вирубав дерева у Чорнобильській зоні на 59 млн грн

Керівника держпідприємства підозрюють в незаконній вирубки дерев у Чорнобильській зоні

Організатор мав ще чотирьох спільників, усі отримали підозри у злочині

На Київщині керівник державного підприємства разом із спільниками організував незаконну вирубку дерев у Чорнобильському заповіднику. Злочинна група завдала державі збитків на понад 59 млн грн. Зловмисникам допомагав приховувати злочин працівник поліції Київської області, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у четвер, 28 березня.

Злочинцям допомагав працівник поліції

За даними правоохоронців, організатором незаконної вирубки лісу в зоні відчуження був керівник ДСП “Північна Пуща“. У 2023 році він змовився з трьома приватними підприємцями, які мають навички рубки дерев, їх перевезення та збуту, а також із працівником поліції Київської області.

Відтак керівник держпідприємства безперешкодно пропускав спільників на територію заповідника та вказував на дерева, які вони мали зрубувати. Підприємці вивозили деревину з місця рубки до місця складування, перевезення з території заповідника в місто Київ та збули її на деревообробне підприємство без дозвільних документів. Залучений до злочинної схеми правоохоронець супроводжував автомобілі з незаконно вирубаною деревною.

Втрати державі — 59 млн грн

У листопаді 2023 року зловмисники зрубали в зоні відчуження 100-річні дуби, а у грудні — понад 180 дерев порід дуб, вільха та береза. Під час обшуків правоохоронці вилучили в них близько тисячі колод зрізаної деревини об’ємом понад 350 кубометрів. Загальна сума збитків, яких злочинці завдали державі, перевищує 59 млн грн. Учасникам групи повідомили про підозру, за незаконну вирубку та збут деревини їм загрожує до семи років ув’язнення.

Нагадаємо, директорові Нацпарку “Цуманська пуща” та власнику деревообробного підприємства повідомили про підозру через незаконну вирубку деревини на 37,5 млн грн.

Також “Укрзалізниця” відшкодує близько 650 тис. грн у місцевий бюджет Городоцької територіальної громади за вирубку 54 дерев.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності