Восьмеро керівників лісгоспів Львівщини вирубали деревини на 64 млн грн

Восьмеро керівників лісгоспів Львівщини вирубали деревини на 64 млн грн

Організатором вирубки був один з керівників Західного управління лісового та мисливського господарства Ярослав Целень

Правоохоронці на Львівщині викрили вісьмох керівників державних лісових господарств на незаконній вирубці дерев. Один із затриманих — перший заступник начальника Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства. За даними ДБР, деревину продавали приватним підприємствам та вивозили за кордон, повідомили на сайті Офісу Генерального Прокурора у понеділок, 4 березня.

За даними слідства, оборудку організував один з керівників Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства. Як повідомив Zaxid.net йдеться про Ярослава Целеня. До злочинної групи увійшли директори та головні інженери пʼяти державних лісогосподарських підприємств області. Один з учасників є депутатом районної ради.

Підозрювані замість заліснення земель видавали лісорубні квитки на проведення рубок лісгоспів.

“При цьому вони достовірно знали, що у нормативно-правових актах, якими регламентовано порядок ведення лісового господарства, не передбачено такого виду рубок, оскільки це категорія земель лісу. Для прикриття своїх злочинних намірів та надання вигляду легальності вчинюваних дій, перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового господарства організував незаконне внесення рубок рідколісся до матеріалів лісовпорядкування підприємств під час планування їх діяльності на 10 років”, — повідомив Офіс генпрокурора.

Внаслідок незаконних дій з 2019 по 2022 роки підозрювані знищили понад 10 тис. дерев цінних порід і заподіяли шкоди навколишньому середовищу на 64 млн грн. Усім учасникам повідомили про підозру за статтями про перевищення службових повноважень та незаконної рубки дерев. Наразі їм обирають запобіжний захід і розв'язують питання відсторонення від посад.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності