• Головна
  • Україна
  • Директора волинського Нацпарку затримали за лобіювання вирубки лісу в заповіднику

Директора волинського Нацпарку затримали за лобіювання вирубки лісу в заповіднику

Вирубали лісу на майже 40 млн: затримали директора Нацпарку на Волині

Директор Нацпарку “Цуманська пуща” разом із власником деревообробного підприємства вирубали деревини на 37,5 млн грн. Зловмисникам оголосили про підозри

СБУ спільно з ДБР повідомили про підозри директору Ківерцівського Національного Природного парку “Цуманська пуща” та власнику місцевого деревообробного підприємства, які організували незаконні вирубки цінних порід дерев, загальною вартістю 37,5 млн грн, на заповідній території. Про це у четвер, 21 березня, повідомили у ДБР.

Директор “Цуманської пущі” разом зі спільником вирубали лісу на 37,5 млн грн

Як йдеться в повідомленні, ще у липні 2023 року в одному з урочищ Ківерцівського Національного Природного парку “Цуманська пуща” правоохоронці виявили 90 незаконно зрубаних дерев, з яких 48 дубів, загальною вартістю 16,5 млн грн. Згодом виявили ще 870 колод дуба на суму 21 млн грн. Тоді ДБР арештувало деревину та передало до АРМА.

Що загрожує за вирубку лісу в заповіднику

Слідство встановило, що незаконну рубку лісу в заповіднику організували директор нацпарку “Цуманська пуща” та власник місцевого деревообробного підприємства.

“Директору Національного природного парку та підприємцю повідомлено про підозру у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду, що спричинила тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб. Директору Нацпарку також повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень,” — зазначили у ДБР.

Підприємцю, якого затримали, загрожує позбавлення волі терміном до 7 років, а директору Нацпарку — 10 років за ґратами. Наразі триває розслідування, зловмисникам обирають запобіжні заходи та готують клопотання про відсторонення директора від посади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності