Троє посадовців військового лісництва на Львівщині розікрали лісу на 5 млн грн

Троє посадовців військового лісництва на Львівщині розікрали лісу на 5 млн грн
Фото: Головне управління Національної поліції у Львівській області

Зловмисники рубали та продавали цінні породи дерев

Директору, його заступнику та майстру Яворівського військового лісництва повідомили про підозру через незаконну рубку лісу. Посадовці розікрали деревини на майже 5 млн грн, про це у п’ятницю, 1 березня, повідомили у Львівській спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За даними прокуратури, директор одного з військових лісництв Львівської області спільно зі своїм заступником та майстром лісу організували схему з вирубки та продажу деревини різних порід з лісових угідь у Яворівському районі на Львівщині. Вони відбирали цінні породи дерев, такі як дуб, граб, осика, вільха, бук, береза, та вносили неправдиві дані про підстави для їх зрубу в офіційну документацію.

“Упродовж 2022-2023 років під виглядом законної господарської діяльності посадовці отримували неправомірні матеріальні блага, які розподіляли між собою.Загальна сума збитків, завданих державі внаслідок протиправної діяльності злочинної групи, сягнула майже 5 мільйонів гривень,” — повідомила Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Трьом зловмисникам повідомили про підозру. Їм обрали запобіжні заходи та відсторонили від займаних посад директора та заступника військового лісництва. Чоловікам загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності