На Яворівщині виявили десятки незаконно зрубаних дерев

Незаконна рубка дерев на Яворівщині на кількасот тисяч

Інспектори виявили 66 незаконно вирубаних дерев, зокрема дорогоцінний дуб

У селі Липник Яворівського району та на території Дрогомишльського старостинського округу екологічні інспектори виявили 66 незаконно зрубаних дерев, загальною вартістю майже 300 тис. грн, повідомили у понеділок, 25 березня, у Державній екологічній інспекції у Львівській області.

Незаконна рубка дерев на Яворівщині

Як йдеться в повідомленні, до екоінспекції звернувся місцевий мешканець і повідомив про незаконну рубку дерев у Яворівському районі Львівської області. Під час інспекції фахівці у селі Липник виявили 19 пнів незаконно зрубаної липи, загальною вартістю 37 275 грн.

Окрім цього, незаконно зрубані дерева виявили на території Дрогомишльського старостинського округу вздовж дороги Дрогомишль-Липовець. “Державними інспекторами також виявлено незаконну рубку дерев порід дуб, сосна, осика, вільха та клен в кількості 47 шт. Завдана довкіллю шкода становить 255 641 грн,” — йдеться в повідомленні.

Як зазначили у Держінспекції, матеріали справи скерували до правоохоронних органів, які мають встановити хто вирубав дерева та притягнути винних до відповідальності.

Нагадаємо, у четвер, 21 березня, затримали директора Ківерцівського Національного Природного парку “Цуманська пуща” та власника місцевого деревообробного підприємства, які організували незаконні вирубки цінних порід дерев, загальною вартістю 37,5 млн грн. Окрім цього, 4 березня, за тим же звинуваченням, затримали вісьмох керівників лісгоспів Львівщини, які вирубали лісу на 64 млн грн. Серед них один з керівників Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності