• Головна
  • Україна
  • Повітряні сили розповіли про нічну атаку росіян дронами й ракетами

Повітряні сили розповіли про нічну атаку росіян дронами й ракетами

Уламки російських дронів впали на приватні будинки в Запоріжжі, фото Івана Федорова

ППО збила 26 з 28 «шахедів»

У ніч на четвер, 28 березня, росіяни завдали ракетного-авіаційного удару по Україні, застосувавши три крилаті ракети Х-22 та протирадіолокаційну ракету Х-31П (з акваторії Чорного моря), зенітну керовану ракету С-300 (з окупованої території Донеччини) та 28 ударних безпілотників типу Shahed-136/131, які запускали з Курської області та з мису Чауда в окупованому Криму, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

За його словами, протиповітряна оборона та мобільні вогневі групи знищили 26 ударних безпілотників Shahed-136/131 у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Водночас ракети Х-22 і Х-31П втратили бойову спроможність в акваторії моря, додали в Силах оборони півдня України.

Наслідки нічного удару «шахедами»

Уламки ворожих беспілотників спричинили займання житлових будинків у приватному секторі Запоріжжя. Рятувальники оперативно загасили пожежі, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. Він уточнив, що внаслідок падіння уламків постраждали 72-річна й 74-річна жінки, їм надали допомогу на місці. Своєю чергою виконувач обов’язків мера Запоріжжя Анатолій Куртєв додав, що Внаслідок атаки постраждали будинки приватного сектору у трьох районах міста. На цей час відомо, що у місті п’ять будинків напівзруйновано і ще понад 40 пошкоджено.

Також під атакою дронів опинився Київський район Харкова, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, пошкоджено об’єкти цивільної інфраструктури: ресторан, магазин, офісні приміщення. У прилеглих житлових будинках вибито вікна. Без постраждалих.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності