• Головна
  • Україна
  • Уряд розробив правила для повернення уболівальників на стадіони під час війни

Уряд розробив правила для повернення уболівальників на стадіони під час війни

Стадіон зможе приймати відвідувачів, якщо на відстані до 500 метрів є укриття, фото ілюстративне з Pexels

Для можливості приймати глядачів, стадіон має виконати 24 правила

Міністерство молоді та спорту разом з Міністерством внутрішніх справ розробили правила, які дозволять повернути уболівальників на стадіони попри повномасштабну війну. Про це в середу, 13 грудня, повідомило Мінмолодьспорту.

«Жодна телетрансляція не замінить емоції стадіону, але нашим пріоритетом була і буде безпека глядачів. Ми дуже відповідально підійшли до розробки заходів спільно із безпековими структурами. Ми маємо повернути вир емоцій на стадіони так само, як свого часу повернули глядачів у кінотеатри та на концерти», —  сказав очільник Міністерства молоді та спорту Матвій Бідний.

Згідно із порядком проведення спортивних змагань, попередній огляд місця, на якому відбуватимуться відповідні змагання, має здійснити робоча група, до якої входитимуть  представники спортивної федерації, керівництво спортивної споруди, представники структурного підрозділу молоді та спорту обласної військової адміністрації з залученням рятувальників і поліцейських. Зокрема, Робоча група проводитиме попередній огляд захисної споруди, яка може бути використана як укриття, на можливість розміщення всіх учасників змагань. Згідно з правилами, таке укриття має розташовуватися на відстані не більше ніж 500 метрів від місця проведення заходу з урахуванням часу евакуації до 10 хвилин пішки, та з урахуванням умов пересування людей з інвалідністю.

Також Робоча група визначатиме кількість осіб, яких зможе прийняти найпростіше укриття або захисна споруда, з урахуванням кількості спортсменів, тренерів, суддів та фахівців, які залучені до участі у змаганнях, адміністративного персоналу та прогнозовану чисельність глядачів. За результатами огляду буде складено відповідний акт, в якому зазначено адресу та орієнтовну кількість людей, яких може вмістити укриття або споруда, а також буде вказано орієнтовну відстань до укриття.

Крім того, керівництво стадіону має розробити план дій на випадок оголошення повітряної тривоги. Це означає, що шляхи евакуації мають відповідати затвердженим нормативам з урахуванням умов безперешкодного доступу до укриття людей з інвалідністю. У плані дій повинні бути викладені поетапні дії та заходи, яких варто вжити за цих обставин.

Як наголосили у Міністерстві молоді та спорту, схеми шляхів евакуації повинні бути розміщені у всіх доступних місцях спортивної споруди. Спортсмени, тренери, судді та інші фахівці, які залучені до проведення змагань, в обов’язковому порядку мають пройти інструктаж та завізувати ознайомчу форму (додаток), що є невід’ємною складовою заявки на змагання. Повний перелік правил опубліковано на сайті Міністерства молоді та спорту.

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни в Україні футбольні матчі та інші спортивні заходи на стадіонах відбуваються без глядачів. Водночас у міністерстві не уточнили, з якої дати уболівальників допускатимуть на стадіони.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності