• Головна
  • Спорт
  • Визначено країни, які приймуть Чемпіонат світу з футболу 2030

Визначено країни, які приймуть Чемпіонат світу з футболу 2030

Визначено країни, які приймуть Чемпіонат світу з футболу 2030

України в списку немає

Чемпіонат світу з футболу у 2030 році відбуватиметься одразу на трьох континентах. Вперше матчі приймуть відразу шість країн.

Про це заявила FIFA.

Майбутній Мундіаль прийматиме Іспанія, Португалія та Марокко. А стартові матчі турніру відбудуться у Аргентині, Уругваї та Парагваї.

Україна також фігурувала у спільній заявці країні на проведення ЧС-2030, але у оголошеному списку господарів нашої країни немає.

Зазначимо, що Україна приєдналася до заявки Іспанії та Португалії у жовтні 2022 року та розраховувала прийняти на своїх стадіонах окремі матчі групового раунду чемпіонату.

Пізніше до заявки приєдналося і Марокко. Тоді також ходили чутки, що Україну можуть викреслити з заявки з ініціативи Іспанії та Португалії. Серед імовірних причин, зокрема, називали руйнування інфраструктури внаслідок війни та кримінальні провадження проти керівництва УАФ.

Крім того, за право проводити Мундіаль хотіла поборотися і Саудівська Аравія. Проте згодом аравійські функціонери відкликали заявку на проведення ЧС-2030, мотивуючи це тим, що їхня заявка не зможе гідно конкурувати з іншими.

Спорт

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності