На війну можуть мобілізувати 15-20 тисяч ув’язнених

Увʼязнених зможуть мобілізовувати після рішення суду.

Проте скільки в’язнів погодиться підписати контракт із ЗСУ — невідомо

Загальний ресурс ув‘язнених, яких потенційно можуть мобілізувати до Сил оборони України, 15-20 тисяч людей. Про це на брифінгу в парламенті заявив голова парламентської фракції "Слуга народу", член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія, передає Українська правда.

Резерв засуджених придатних до служби — до 20 тис. людей

“15-20 тисяч – це загальний ресурс (ув‘язнених), які можуть підпадати під відповідні критерії. Скільки з них підпишуть контракт, ми не знаємо, тому що це відбуватиметься за згодою сторін. Орієнтуємося, що це буде орієнтовно кілька тисяч людей”, — зазначив Арахамія. Він наголосив, що увʼязнених зможуть мобілізовувати після рішення суду про умовно дострокове звільнення від покарання. 

Для всіх, хто потенційно може бути мобілізований, діє однакова умова – до завершення терміну їх покарання має залишитися не більше трьох років.

Нагадаємо, що 8 травня Верховна Рада України ухвалила закон про мобілізацію деяких категорій засуджених осіб. Засуджених за умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство та за злочини проти основ національної безпеки мобілізовувати не будуть.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності