• Головна
  • Новини Львівщини
  • Посадовицю Стрийської міськради та підрядника підозрюють у розкраданні грошей на ремонті стадіону «Сокіл»

Посадовицю Стрийської міськради та підрядника підозрюють у розкраданні грошей на ремонті стадіону «Сокіл»

Посадовицю Стрийської міськради та підрядника підозрюють у розкраданні грошей на ремонті стадіону «Сокіл»

Територіальна громада зазнала збитків на понад пів мільйона гривень

Стрийська прокуратура повідомила про підозру директору підрядної організації та керівниці одного з управлінь Стрийської міської ради. Їх підозрюють у розкраданні коштів при капітальному ремонті стадіону «Сокіл». Підряднику інкримінують заволодіння бюджетними коштами та підроблення, а посадовиці — службову недбалість.

Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Відомо, що у червні 2021 року за результатами тендеру між одним із товариств Києва та Стрийською міською радою уклали договір про виконання робіт на стадіоні. За даними слідства, підрядник навмисно вніс неправдиві відомості до актів виконаних робіт та завищив їх обсяги. А посадовиця міської ради неправомірно погодила ці акти.

Тому кошти були безпідставно перераховані до організації, яка виконувала роботи. Територіальна громада зазнала збитків на понад пів мільйона гривень. У прокуратурі додають, що на ремонт стадіону були виділені гроші з обласного та державного бюджетів.

Під час обшуків у фігурантів виявили понад 8 мільйонів гривень, установчі документи, печатки тощо — на них суд наклав арешт. Наразі підозрюваним обирають запобіжні заходи, посадовицю міськради хочуть відсторонити від посади.

Підряднику загрожує позбавлення волі на строк до восьми років, а керівниці одного з управлінь Стрийської міської ради — від двох до п'яти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності