Через інфляцію ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська здорожчав на кілька мільйонів

Через інфляцію ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська здорожчав на кілька мільйонів

Для завершення ремонту не вистачає 9 мільйонів євро

Ремонт прикордонної дороги Червоноград – Рава-Руська відновлять незабаром. Однак для цього дорожникам потрібне додаткове фінансування. Про це повідомила Львівська облдержадміністрація.

Виконує роботи компанія «Дрог-Буд» в рамках програми «Проектуй-Будуй». Основна сума ремонту становила 21 мільйон євро. Кошти на ремонт надав Уряд Польщі в рамках договору про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги. Вартість одного кілометру дороги обходиться у 19 мільйонів гривень.

Для завершення всіх ремонтних робіт дорожникам не вистачає 9 мільйонів євро. Тож додаткову угоду на цю суму скерувала Служба автомобільних доріг до Мінфіну.

“Ця додаткова угода, про яку йдеться,  визначає специфіку усіх робіт після того, як ми провели експертизу. На жаль, обсягів Контракту у фінансовій частині є замало, щоб закрити це фінансування і відповідно виникла необхідність підписати додаткові документи. Тиждень тому їх підписали і є певна процедура візування і погодження цих змін і доповнень в Укравтодорі, Мінфіні та Міністерстві інфраструктури. Опісля аналогічний процес з боку польської сторони. Як тільки ці документи передадуть польській стороні, компанія готова повернутись до робіт”,  – зазначив  Олег Береза, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

За його словами додаткове фінансування необхідне через інфляцію. Тобто договір підписали 5 років тому, за кошторисом 8-ми річної давності.

Компанія «Дрог-Буд» завершив на Львівщині ремонт дороги Яворів-Грушів. На сьогодні дорожники активно ремонтують дороги Смільниця-Хирів та Нижанковичі – Самбір.

Нагадаємо, нещодавно завершили ремонт дороги Золочів - Красне на ділянці від смт Красне до села Почапи. Ремонту шлях чекав більше 40 років. Ця дорога забезпечує сполучення Буської, Красненської та Глинянської громад з районним центром в Золочеві.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності