Господарський суд стягнув з радехівських лісників понад 800 тис. грн за незаконні рубки

Господарський суд стягнув з Радехівського лісомисливського господарства понад 800 тис. грн за незаконні рубки

На території лісового господарства вирубали близько 290 дерев

Суд зобов’язав Радехівське лісомисливське господарство сплатити на користь Червоноградської міської ради понад 800 тис. грн. Як стверджували позивачі, протягом року службовці господарства незаконно вирубали близько 290 дерев. Про це йдеться у рішенні суду, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у п’ятницю, 26 квітня.

Завдали збитків на понад 2,6 млн грн

За матеріалами справи прокуратура Львівщини в інтересах Червоноградської міської ради звернулася до суду, вимагаючи стягнути з ДП “Радехівське лісомисливське господарство” понад 2,6 млн грн. Вказана сума — це оцінка збитків, яких завдали навколишньому середовищу службовці ЛМГ, які незаконно вирубували дерева на території, ввіреній підприємству. За підрахунками міськради, порушники з січня по жовтень 2020 року вирубали близько 290 дерев на 13 різних ділянках.

У відповідь ДП “Радехівське лісомисливське господарство” заперечило факт незаконної вирубки на території господарства. В доказ представники підприємства надали результати експертизи, під час якої виявили лише 19 незаконно зрубаних дерев. Дані результати Господарський суд вирішив не брати до уваги, оскільки експерти не надали копій лісорубних квитків, які б доводили законність вирубки деяких з дерев.

Відтак суд визнав ДП “Радехівське лісомисливське господарство” винним у бездіяльності, а саме в тому, що воно допустило незаконну вирубку дерев на своїй території. Оскільки частина незаконно зрубаних дерев росли на території Корчинської, Поторицької та Волицької сільських рад, які не приєднувалися до Червоноградської міської ради, то розмір завданої Червоноградській громади визначали без цих рубок. Таким чином суд змусив ДП “Радехівське лісомисливське господарство” виплатити Червоноградській громаді 833 тис. 696 грн.

Нагадаємо, Комісія фінансів міськради не дала грошей на зрізання майже 200 дерев на території історико-культурного комплексу “Цитадель”. Також тисячолітній дуб з Львівщини претендує на титул Європейського дерева року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності