Тисячолітній дуб з Львівщини претендує на титул Європейського дерева року

Тисячолітній дуб з Львівщини претендує на титул Європейського дерева року

Українці можуть проголосувати за свого представника до 22 лютого 2024 року

Тисячолітній дуб з села Верин Стрийського району претендує на звання Європейське дерево року у конкурсі, який проводить Асоціація екологічного партнерства. Про це 9 лютого поінформував департамент екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

Щороку, починаючи з 2011 року, в лютому відбувається онлайн-голосування за Європейське дерево року, організоване Асоціацією екологічного партнерства (EPA). Цьогоріч на фінальному етапі голосування Україну представляє Тисячолітній дуб, що знаходиться на території церкви Михайла у селі Верин Стрийського району Львівської області.

Фіналістами конкурсу Європейське дерево року також є представники Словаччини, Португалії, Литви, Латвії, Естонії, Чехії, Бельгії, Польщі, Хорватії, Нідерландів, Іспанії, Італії, Франції та Великобританії. Голосування за Європейське дерево року 2024 триває до 16:00 22 лютого за посиланням: https://www.treeoftheyear.org/vote

«На жаль, світ відкриває для себе Україну за трагічних обставин. Але мусимо скористатися нагодою і показати наші не лише культурні, а й природні багатства. 1000-літній дуб с.Верин заслуговує стати відомим нарівні з іншими європейськими «старожилами». Отже, давайте підтримаємо його своїми голосами!», — зазначила т.в.о. директора департаменту Оксана Війтик.

Станом на 8 лютого 2024 року дерево-представник України знаходиться на 9 місці з 2007 голосами. Наступний проміжний результат буде оголошено 15 лютого.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності