На Дрогобиччині висадили 20 тис. саджанців енергетичних дерев

На Дрогобиччині посадили майже 20 тисяч саджанців енергетичної верби.

Тополю та вербу будуть використовувати як біопаливо для котелень

У п’ятницю 19 квітня, у Дрогобицькій громаді висадили першу партію саджанців енергетичної верби та тополі — майже 20 тисяч штук. Ці дерева використовуватимуть як біопаливо для котелень, що здешевить вартість виробництва гігакалорії тепла порівняно з природним газом. Про це написала Дрогобицька міська рада.

Новий етап в розвитку біопалива в Дрогобицькій громаді

Верба та тополя ростиме на землях фермерського господарства “Тарком” неподалік села Лішня. Площа посадки становить 1,5 гектара. Як стверджують на підприємстві, енергетична верба є невибагливим видом деревини, який легко розмножується та не потребує особливого догляду. Відтак для її вирощування підходять земельні ділянки, які є непридатними для посадки сільськогосподарських культур.

Термін вирощування верби – три роки. Разом з нею посадили енергетичну тополю, щоб проаналізувати, яка культура є більш придатною для вирощування на біопаливо. Надалі кількість саджанців планують збільшувати. Перехід на відновлювальне біопаливо дасть змогу скоротити споживання природного газу і зменшити тариф на теплопостачання у Дрогобицькій громаді.

Раніше, 22 березня, у Дрогобичі комунальне підприємство “Дрогобичтеплоенерго” та фермерське господарство “Тарком” підписали меморандум про співпрацю у вирощуванні енергетичної верби, як біопалива для котелень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності