Товариство сліпих відсудило у “Львівтеплоенерго” котельню на вул. Торф’яній

вул. Торфяна, 4,

Комунальники мусять звільнити приміщення котельні

Господарський суд Львівської області зобов’язав ЛКП “Львівтеплоенерго” звільнити незаконно займану частину приміщення на вул. Торф’яній, 4, яка є власністю Львівського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих. Про це йдеться у рішенні, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Спірна котельня у власності УТОС, але на балансі комунальників

Йдеться про спірну котельню площею 97 кв. м. Як вказано у рішенні суду, вона перебуває на балансі комунального підприємства, однак право власності на неї належить товариству сліпих. Тому його представники звернулися до суду, з вимогою звільнити котельню, яку займало "Львівтеплоенерго".

Ця спірна котельня належала “УТОС”, однак згідно з рішенням Львівської обласної 1998 року її передали на баланс комунального підприємства теплопостачання безоплатно. Представники Товариства сліпих зазначають, що не мали повноважень на передачу права власності на це майно. Тому ні перебування майна на балансі, ані рішення обласної ради не дає “Львівтеплоенерго” права власності на цю будівлю.

Центральне правління Українського товариства сліпих також не давало згоди на відчуження котельні. У 2002 році їм було видано свідоцтво на право власності на це приміщення. У липні 2023 року підприємство УТОС запропонувала “Львівтеплоенерго” провести поточний ремонт котельні та взяти її в оренду. Однак відповідач відмовився укладати договір.

Після розгляду всіх обставин справи суд задовольнив позов і зобов'язав "Львівтеплоенерго" звільнити незаконно зайняту частину будівлі, яка належить Товариству сліпих.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності