Мешканцю Львівщини призначили три роки тюрми за ухилення від мобілізації

Мешканця Львівщини засудили на 3 роки тюрми за ухилення від мобілізації

Чоловік відмовився воювати через релігійні переконання

Червоноградський міський суд Львівської області визнав винним Сергія С. в ухилені від мобілізації. Чоловік отримав повістку, пройшов ВЛК, проте не зʼявився на виклик до ТЦК. Він пояснив це рішення своїми релігійними переконаннями, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у середу, 27 березня. Сергію С. присудити три роки ув'язнення.

Церква “Агапа” не забороняє служити у війську

Як зазначено у справі, влітку 2023 Сергій С. отримав повістку та пройшов військово-лікарську комісію. Після цього йому видали повістку на розподіл до певного підрозділу в ЗСУ, проте цього разу до військкомату він вже не прийшов.

У суді Сергій С. назвав дії ТЦК неправомірними, хоч і частково визнав свою вину. Чоловік стверджував, що він скаржився на стан здоровʼя, однак працівники ТЦК не взяли цього до уваги. Окрім того, він не збирається брати у руки зброю через свої релігійні переконання.

Натомість свідчення у суді дав і священнослужитель релігійної громади “Агапа” в якій буцімто зареєстрований обвинувачений. Священник зазначив, що Сергій С. є членом церкви та активно допомагає громаді, але уточнив їх релігія не забороняє нести військову службу.

Червоноградський міський суд Львівської області визнав Сергія С. винним за статтею про ухилення від призову на військову службу. Йому призначили три роки ув’язнення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляції. Апеляцію можна подати протягом 30 днів з моменту оголошення вироку.

Нагадаємо, 18 березня уродженця Нового Роздолу засудили на три роки тюремного ув’язнення за відмову їхати на війну. Чоловік заявив, що виступає «проти війни» і «не готовий вбивати».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності