Ексдепутата сільради на Львівщині засудили до громадських робіт за неподання декларації

Фото ілюстративне

Іван Романський має виконувати громадські роботи впродовж 150 годин

Колишнього депутата Орівської сільської ради Дрогобицького району Львівської області Івана Романського засудили до 150 годин громадських робіт за те, що він не подав декларацію про доходи. Відповідний вирок ухвалив Трускавецький міський суд.

Ексдепутат не подав декларації

Іван Романський був депутатом Орівської сільради в період з 2015 до 2020 року. У 2020 році його повноваження закінчилися. Однак він не подав електронну декларацію про доходи за 2020 рік.

«Відповідно до інформації Національного агентства з питань запобігання корупції, у період з 01.01.2021 року Іван Романський не зареєструвався в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та не вчинив будь-яких дій з метою подання декларації та по теперішній час такої не подав», — сказано у матеріалах суду.

На суді Іван Романський, який працює шкільним вчителем, вину визнав, хоча й заявив, що не подавав декларацію, бо думав, що це мають робити лише ті депутати, які отримують зарплату.

150 годин громадських робіт

Зрештою суд визнав Романського винним у неподанні декларації та засудив його до 150 годин громадських робіт з позбавленням права обіймати посади чи займатись певною діяльністю, пов’язаною з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або такою, що прирівнюється до цієї діяльності, на строк один рік. Вирок ще можна оскаржити в апеляції — на це в Романського є 30 днів від моменту його оголошення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності