• Головна
  • Україна
  • Начальник управління Міноборони не вніс до декларації майно на 14 млн грн

Начальник управління Міноборони не вніс до декларації майно на 14 млн грн

Начальник управління Міноборони не вніс до декларації майно на 14 млн грн

Він оформив право власності на 3 автомобілі та 4 обʼєкти нерухомості у Києві на цивільну дружину та її батьків, відомості про яких не відображені в деклараціях

Начальнику одного з управлінь Міністерства оборони України, який не задекларував активи на 14 млн грн, повідомили про підозру. Про це 23 лютого написали на сторінці Офісу генерального прокурора.

Підозрюваний не вніс до декларації майно вартістю майже 14 млн грн, яке придбав з 2021 по 2023 рік. Він оформив право власності на 3 транспортні засоби та 4 обʼєкти нерухомості у Києві на цивільну дружину та її батьків, відомості про яких не відображені в деклараціях.

У Службі безпеки України уточняють, що чоловік придбав дві квартири у новобудовах, гараж та паркомісце у Києві. Крім того, посадовець купив три авто преміумкласу, у тому числі марки LEXUS та BMW. Потім, щоб приховати придбані активи, чиновник “переписав” їх на свою цивільну дружину. При цьому фігурант оформив на себе довіреність щодо управління цим майном. Також у ході розслідування встановлено факт приховування від декларування понад 3 млн гривень, а ще 3,5 млн грн чиновник зберігав у своєї цивільної дружини.

Начальнику управління інкримінують декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення. Зараз вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності