На Львівщині засудили до тюремного ув’язнення винуватця ДТП з чотирма загиблими

Засудили водія який вчинив ДТП в результаті якої загинули чотири людини

Уродженець Донеччини Сергій Ковальов в стані наркотичного спʼяніння вчинив смертельну ДТП поблизу Дрогобича, його засудили на девʼять років позбавлення волі

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області визнав винним водія Toyota Land Cruiser 200 Сергія Ковальова, який восени минулого року спричинив ДТП із чотирма загиблими. Суд призначив йому девʼять років позбавлення волі. До того ж 43-річний чоловік має виплатити 14,5 млн грн моральної й матеріальної шкоди родичам загиблих і компенсувати роботу адвокатів. Рішення суду оприлюднене в Єдиному державному реєстрі судових рішень у вівторок, 26 березня.

Четверо загиблих в ДТП

Аварія сталася 15 жовтня 2023 року на трасі Східниця — Пісочна. Водій Toyota Land Cruiser 200 Сергій Ковальов, який раніше був позбавлений водійських прав, виїхав на зустрічну смугу зі швидкістю 130-140 км/год.

Ковальов не впорався з керуванням і зіткнувся з автомобілем Volkswagen Caddy. 56-річний Водій Volkswagen Caddy і ще двоє пасажирок загинули на місці, а ще одна 60-річна пасажирка померла вже у лікарні. Окрім того, ще четверо людей отримали важкі травми.

У суді винуватець визнав свою провину. За його словами, цього дня він відпочивав у готелі в Трускавці, а за 17 днів до ДТП курив марихуану.

Враховуючи всі обставини, Дрогобицький суд визнав 43-річного чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення і призначив йому девʼять років позбавлення волі з позбавлення права керувати автомобілями аналогічним терміном. Окрім цього, він повинен заплатити 14,5 млн грн родичам загиблих моральної та матеріальної шкоди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності