“Львівавтодор” не має грошей на зарплати контролерам у транспорті

“Львівавтодор” не має грошей на зарплати контролерам у транспорті

У нових тарифах на проїзд не передбачили оплату контролю

Комісія фінансів та планування бюджету Львівської міської ради погодила виділення з міського бюджету 15 млн гривень на оплату праці контролерів “Львівавтодору”. Адже після впровадження електронного квитка у Львові виявилось, що контролерам, які перевіряють оплату проїзду у громадському транспорті Львова, нема звідки платити зарплату. Під час засідання комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило заявив, що “Львівавтодору” немає чим заплатити контролерам за роботу у січні та лютому.

На зарплати контролерам у проєкті бюджету Львова на 2024 рік було передбачено 45 млн гривень на пів року. Проте, під час затвердження бюджету, ці кошти перенесли в стрічку інших видатків. І тепер їх не можна використати на виплату зарплат. А сам “Львівавтодор” не має на це грошей. Тож Олег Забарило звернувся до комісії фінансів та планування бюджету з проханням повернути 45 млн у ту статтю видатків, які передбачені на обслуговування електронного квитка.

“Ці гроші були передбачені у бюджеті. Але при затвердженні у сесійній залі ці кошти були кинуті у нерозподілені видатки у сфері транспорту. Тобто, фізично, ці кошти у бюджеті передбачені, але не в тій стрічці, яка б дала можливість здійснювати фінансування зарплат контролерів. Тому зараз йдеться про перенесення на ту стрічку, яка йде на програму електронного квитка і на яку вони первинно планувалися”, — розповів у коментарі LVIV.MEDIA Олег Забарило.

Також Олег Забарило повідомив, що всі кошти, які надходять “Львівавтодору” за оплату проїзду картками, підприємство повністю віддає перевізникам. Так було закладено у проєкті реалізації електронного квитка. Тож грошей на оплату зарплат контролерам звідти узяти не можна.

Дискусія щодо грошей на зарплату для контролерів починається на 14 хв відео

Зараз у “Львівавтодорі” працює 88 контролерів. Водночас триває набір нових працівників. І згодом підприємство планує мати у своєму штаті понад 200 контролерів. Проте навіть цим, які уже працюють, немає звідки виплатити зарплату.

Тож Олег Забарило і звернувся до комісії фінансів та планування бюджету з проханням перенести 45 млн гривень у ту статтю видатків, з якої її можна буде взяти на зарплати контролерам. Це прохання викликало чимало дискусій на комісії. Тому погодили перенесення лише 15 млн гривень — на зарплати за січень та лютий. У наступному місяці комісія знову збереться, щоб проаналізувати дохід від впровадження електронного квитка і вирішити, скільки коштів перенести на зарплати контролерам на наступні місяці.

Додамо, що з 11 грудня (дня запровадження Леокарт) і до 22 січня контролери вже оштрафували майже 2 тисячі пасажирів. Штраф за безквитковий проїзд становить 300 гривень. Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA докладно дослідив історію е-квитка по-львівськи, і дійшов висновку: міський голова вже вкотре «продав» львів’янам часткову реформу за повноцінну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності