«Сумні підсумки перших днів е-квитка ЛеоКарт». Аналіз від ГО «Зручне місто»

«Сумні підсумки перших днів е-квитка ЛеоКарт». Аналіз від ГО «Зручне місто»

Громадська організація «Зручне місто» підбила підсумки роботи безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті

Тиждень, з 11 грудня, у Львові діє безготівка оплата проїзду. Тарифи на проїзд зросли, можливості скористатися пересадковим талоном немає, валідатори не працюють, а частина проданих пасажирам ЛеоКарток виявилася бракованою. Оформити пільгові картки не можливо, а придбати загальні вкрай важко.

Громадська організація «Зручне місто» підбила підсумки тижня роботи безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті:

1. Система, так виглядає, впала. Валідатори не працюють, водії не можуть друкувати квитки, видають паперові старого зразка. Можна, звісно, звинувачувати Київстар, але він вже працює. Залишається лише ретроградний Меркурій.

2. Кількість конфліктів пасажирів з водіями й водіїв з пасажирами величезна. Вже почали битись.

3. Озвучку про новий е-квиток вже видалили. Наклейки самі відклеюються в салонах.

4. Водії автобусів з неробочими валідаторами висаджують людей і сходять з рейсів.

5. Деякі водії беруть гроші собі в кишеню, квитка не видають, посилаються на неробочу систему.

6. Інформування провалене. Багато пільговиків були не в курсі про необхідність виготовлення ЛеоКарт, а з тим виготовленням повний безлад. Черги, люди мерзнуть надворі на Горбачевського, запис через сайт ЛеоКарту можливий або лише на січень (тільки податись!) або неможливий взагалі, на сайті доступно лише три місця для подання.

7. Скарги на гарячу лінію міста, які стосуються е-квитка, закривають і пишуть що потрібно залишити заявку на сайті ЛеоКарту (це взагалі що за нісенітниця?)

8. В автоматах, де пропонують купити карту, часто з'їдає гроші, але карту не видає.

9. В деяких кіосках продали неактивовані карти (зафіксовано на Гайдамацькій). Щоб активувати треба записуватись на зустріч, їхати на Коновальця (платити за проїзд по 20 грн за кожну пересадку!) І то вам все зроблять лише якщо у вас є квитанція на купівлю тої картки. Все таке електронне що не можна зробити віддалено.

10. Дуже мало контролерів у громадському транспорті через це пасажири в них не вірять і часто не беруть квитки у водія. Після збою в роботі системи їх взагалі не стало, хоча це їх робота контролювати і пояснювати як працює система. Знову все спихнули на водіїв.

11. Не весь рухомий склад на момент запуску був обладнаний валідаторами. Ці автобуси з маршрутів зняли, транспорту стало менше. Вже відчутні проблеми на маршрутах 84, 17, 8/8а та інших.

12. Проблему пільгових категорій населення, які приїздять з інших міст і мають право на безкоштовний проїзд, що їм надає держава, ніяк не вирішили. Як мінімум, пільговий ЛеоКарт мав би виготовлятись за 10 хвилин безкоштовно на основі посвідчення і такі пункти видачі мали б бути на всіх вокзалах та автостанціях Львова.

В результаті, без можливості безкоштовних пересадок і без проїзних на весь транспорт вся хвалена реформа по суті звелась до підвищення проїзду в автобусах з 15 до 20 грн, а в електротранспорті вдвічі. Градус обурення людей вже починає досягати до рівня провалу «транспортної реформи 2012 року». Мають бути зроблені відповідні висновки. Ми однозначно підтримуємо впровадження Автоматизованої системи оплати проїзду, але це не те, на що ми розраховували. Засмучені...

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності