• Головна
  • Україна
  • Заступнику керівника «Росатома» оголосили підозру за розграбування ЧАЕС

Заступнику керівника «Росатома» оголосили підозру за розграбування ЧАЕС

В’їзд у Прип’ять, лютий 2024 року, фото BBC

Миколу Мулюкіна підозрюють у тому, що він віддав наказ грабувати Чорнобильську атомну електростанцію під час окупації Київщини

Українська поліція оголосила підозру заступнику гендиректора «Росатома» — російському генерал-майору поліції Миколі Мулюкіну, який під час окупації Чорнобиля в лютому-березні 2022 року керував пограбуванням атомної електростанції. Водночас така підозра є заочною, бо фактично Мулюкіна не затримано.

«Це перша підозра посадовій особі РФ такого рангу. Фігурант особисто перебував на ЧАЕС. Його “фахівці” не знали, що робити зі станцією під час виведення з експлуатації. Тому просто розграбували майно», — повідомив у п’ятницю, 26 квітня, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Міністр наголосив, що російські військові виконували накази «росатомівців» на ЧАЕС, утримуючи в заручниках працівників станції та нацгвардійців, які її захищали. Українські правоохоронці вже ідентифіковано понад 100 росіян, які брали участь у захопленні та пограбуванні ЧАЕС. Підтверджено, що керував окупантами на обʼєкті саме Мулюкін, наголосив Клименко.

Нагадаємо, росіяни окупували ЧАЕС 24 лютого 2022 року, а наприкінці березня пішли зі станції. Вони розграбували майно ЧАЕС, а під час виходу забрали з собою нацгвардійців, які її охороняли.

Як повідомляв LVIV.MEDIA, 26 квітня цього року Україна відзначає 38-мі роковини трагедії на ЧАЕС. Більше про аварію на ЧАЕС та її наслідки читайте на LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності