• Головна
  • Війна
  • Росіяни захопили Чорнобильську станцію — оновлено

Росіяни захопили Чорнобильську станцію — оновлено

Росіяни захопили Чорнобильську станцію — оновлено

Персонал станції перебуває у заручниках

Росіяни захопили Чорнобильську станцію. Персонал станції перебуває у заручниках. Про це повідомила радниця командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Альона Шевцова.

"Це загрожує безпеці не тільки України, а й Європи", — написала вона.

Згодом Альона Шевцова повідомила, що інформація не підтвердилась.

Проте за декілька хвилин Верховна Рада України оголосила, що наразі зона Чорнобильської АЕС знаходиться під контролем окупантів. Постраждалих зі сторони України нема.

Також війська окупанта намагаються захопити острів Зміїний. Територію обстріляли артилерією крейсеру "Москва" та патрульного корабля "Васілій Биков". Після цього здійснили авіаційний наліт російським "Су-24". Наразі на острові не залишилося жодної вцілілої будівлі. Проте українські морські піхотинці разом з Державною Прикордонною Службою України тримаю оборону острову. Про це повідомляє Верховна Рада України.

Крім того, станом на 18.00 з боку збройних сил РФ тривають обстріли вздовж всіє лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях. В районі населеного пункту Піщевик спроба прориву російських окупаційних військ завершилася невдачею. Ворог відступив з втратами. Українські військовослужбовці знищили 4 танки противника. Населений пункт Щастя знаходиться під контролем українських захисників.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності