• Головна
  • Україна
  • Президент Байден підписав закон про 61 млрд доларів допомоги Україні

Президент Байден підписав закон про 61 млрд доларів допомоги Україні

Байден підписав закон про допомогу Україні

Про це він заявив у середу під час звернення до нації

Президент США Джо Байден підписав 24 квітня закон H.R. 815 про пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95,3 млрд доларів. Про це він заявив у середу під час звернення до нації у прямому ефірі, передає The White House.

"Це хороший день для Америки, це хороший день для миру у світі. Це надзвичайно важливо. Я тільки що підписав закон, який стосується допомоги з безпеки. Це зробить Америку безпечнішою, це зробить світ безпечнішим. Вона надасть допомогу нашим партнерам для того, щоб вони могли себе захистити", — заявив він.

Серед іншого цей документ про додаткове фінансування потреб національної безпеки Сполучених Штатів містить понад 60 мільярдів доларів на підтримку України.

"У наступні кілька годин я зроблю все, щоб ракетні системи та інші озброєння були направлені в Україну. Це допоможе не тільки Україні, а і європейській безпеці", — наголосив президент США.

Нагадаємо, що у вівторок, 23 квітня, після тривалих затримок та дебатів, сенат США прийняв законопроєкт про надання військової допомоги для союзників — України, Ізраїлю та Тайваню. 20 квітня його підтримала Палата представників Конгресу США.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності