• Головна
  • Україна
  • Понад 600 млн доларів та 1600 ракет — найбільший пакет допомоги від Британії

Понад 600 млн доларів та 1600 ракет — найбільший пакет допомоги від Британії

Понад 600 млн доларів та 1600 ракет — найбільший пакет допомоги від Британії

У 2024 році Велика Британія витратить понад 3 млрд фунтів стерлінгів на закупівлю військового обладнання для України

Уряд Великої Британії анонсував найбільший пакет військової допомоги для України. Він включатиме додаткове фінансування, а також найбільшу в історії поставку військового обладнання, зокрема боєприпаси, автомобільну техніку, засоби протиповітряної оборони тощо. Про це уряд сполученого королівства повідомив на своєму сайті у понеділок, 22 квітня.

Ракети для ППО, човни та боєприпаси

Згідно з повідомленням, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосить про новий пакет військової допомоги для України у вівторок, 23 квітня, під час свого візиту до Польщі. До пакету входитимуть 500 млн фунтів стерлінгів (понад 617 млн доларів) додаткового військового фінансування. Після цього загальна сума, яку Сполучене королівство витратить на допомогу Україні, сягне 3 млрд фунтів стерлінгів. Додаткове фінансування планують використати для швидкої доставки терміново необхідних боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, безпілотників та інженерної підтримки.

Також новий пакет допомоги включатиме найбільшу в історії поставку військового обладнання від Міністерства оборони Британії. До нього входитимуть:

  • 60 човнів, зокрема рейдові й водолазні катери, а також морські гармати
  • Понад 1 600 ударних ракет і ракет ППО, а також додаткові високоточні далекобійні ракети Storm Shadow.
  • Понад 400 транспортних засобів, зокрема 160 захищених автомобілів "Хаскі", 162 броньовані машини й 78 машин підвищеної прохідності.
  • Майже 4 млн боєприпасів для стрілецької зброї.

"Захист України від жорстоких амбіцій Росії є життєво важливим для нашої безпеки та для всієї Європи. Якщо Путіну буде дозволено досягти успіху в цій агресивній війні, він не зупиниться на польському кордоні. Збройні сили України продовжують хоробро боротися, але вони потребують нашої підтримки, і вони потребують її зараз. Сьогоднішній пакет допоможе забезпечити Україну всім необхідним для боротьби з Росією”, — заявив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Нагадаємо, у березні Міністерство оборони Великої Британії заявило, що надасть Україні понад 80 млн фунтів стерлінгів на закупівлю безпілотників та засобів ППО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності