• Головна
  • Україна
  • Ще одному поліцейському повідомили про підозру за незаконну вирубку дубів у Чорнобильському заповіднику

Ще одному поліцейському повідомили про підозру за незаконну вирубку дубів у Чорнобильському заповіднику

Поліцейському оголошено про підозру за вирубку дубів у Чорнобилі

Правоохоронець супроводжував автомобілі, які перевозили незаконно зрубані дуби із заповідника на деревообробне підприємство. Загалом зловмисники вирубали лісу на 59 млн грн

Уже шостому учаснику організованої групи, яка займалася незаконною порубкою столітніх дубів у Чорнобильському заповіднику, оголосили про підозру. Про це у середу, 24 квітня, повідомили в Офісі Генпрокурора.

Підозрюваний правоохоронець супроводжував автомобілі з деревиною

Як встановило слідство, ще один підозрюваний — працівник поліції Київської області. Він, перебуваючи на службі, забезпечував супровід автомобілів, які перевозили незаконно зрубану деревину з Чорнобильського заповідника на деревообробне підприємство у столиці.

“Слідство встановило причетність до незаконної вирубки столітніх дубів на території зони відчуження в межах Чорнобильського заповідника ще одного правоохоронця. Він є шостим учасником організованої групи, яка налагодила протиправну діяльність на початку грудня 2023 року,” — йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

За фактом незаконної рубки дерев на території заповідника зловмиснику повідомили про підозру. Правоохоронцю загрожує до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у березні цього року оголосили про підозру колишньому керівнику ДСП "Північна Пуща", трьом підприємцям та ще одному поліцейському з Київщини. У листопаді 2023 року зловмисники зрубали в зоні відчуження 100-річні дуби, а у грудні — понад 180 дерев порід дуб, вільха та береза. Разом вони знищили деревини на суму понад 59 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності